“Laatst een membraam besteld voor mijn borstkolf. Ik vind de service van Libento ontzettend goed. Er wordt snel gereageerd en ook de levering was snel. Dat dit al zo is bij het bestellen van kleine onderdelen, zegt wat over de service die Libento aan haar klanten biedt. Bedankt!“

 “De prijs/kwaliteitverhouding van de Libento James is erg goed. In vergelijking met andere elektrische kolven op de markt is de Libento James laag in prijs maar dit doet zeker niet af aan de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. De Libento James heeft standaard twee kolven, wat zeer efficiënt is. Hij is makkelijk schoon te maken en te vervoeren. Hij kan in het stopcontact maar werkt ook op batterijen, zodat je onderweg ‘draadloos’ kan kolven. Er zit een extra (flexibel) opzetstuk bij wat irritatie aan de tepels voorkomt en het babymondje nabootst. Het heeft daarnaast een automatische masseerstand om de toeschietreflex op te wekken en gaat daarna automatisch sterker pompen waardoor je niet alleen gedachteloos kan kolven maar waardoor je ook snel veel melk kan opvangen. Indien gewenst kan de snelheid gemakkelijk worden aangepast tijdens het kolven.

Ik heb de Libento James al aan veel (toekomstige) mede-moeders aangeraden!”

 

“Sinds december 2013 heb ik de libento James in gebruik. De kolf heeft veel mogelijkheden en is makkelijk te bedienen. De pomp body’s zijn goed te reinigen en makkelijk in elkaar te zetten. Ondanks dat ik twijfelde tussen het kopen van een al bekend merk op de markt en de libento James, heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het is een zeer uitgebreide en betaalbare kolf en doet niets onder aan de veel duurdere varianten van andere merken.” ~ Lianne

“Dit is de recensie van de “verse” moeder:
“Met 1 kolf aan mijn borst typ ik nu de recensie dus dat zegt wel wat over het gebruiksgemak!

Ik heb tot nu toe nog geen andere kolf geprobeerd en ben dus nog blanco;
Gebruiksgemak: goed, onderdelen zijn gemakkelijk in en uit elkaar te halen en te reinigen.
Het ontwerp: prima voor thuis gebruik, voor onderweg vind ik het kastje vrij groot. Maar hij weegt niet veel wat weer een pluspunt is.
De zuigkracht: goed, het toeschietreflex wordt goed opgewekt, ik zet hem op kracht 6, voor mij hoeft het echt niet harder. In 10 minuten haal ik een flesje vol uit 1 borst. De bediening: het apparaat is gemakkelijk in de bediening. Het aantal decibellen is goed, ik vind het geluid absoluut niet storend. De prijs is ook goed voor een dubbele borstkolf. Eigenlijk allemaal pluspunten. Het enige wat ik handig zou vinden is wanneer hij meer compact zou zijn voor in je handtas, en eventueel met oplaadbare accu.” ~een kraamvrouw van de Eilanden

Mijn ervaringen met het kolven

Op 20 mei is mijn babymeisje met 38 weken geboren. Zij woog slechts 2200 gram. Ik had niet vanaf het begin voldoende borstvoeding en de kleine had wel direct melk nodig om aan te komen en haar glucose spiegel goed te houden. Zij kreeg de 1e week 10-15-20-30-40-50-60 ml. In het ziekenhuis, waar ik de 1e week verbleef heb ik iedere 3 uur dat zij voeding kreeg gekolfd met de daar aanwezig kolf. Mijn borstvoeding ging, met wat de kleine nodig had, mee omhoog maar ik had nog niet altijd voldoende met alle voedingen. De 1e 2 dagen alleen enkele druppels colostrum en daarna ging ook melkgift van 10 naar 60 ml/per kolfvoeding, aan het einde van de week.

Via de verloskundige praktijk La Vita in Vaassen ben ik bij het mamas-café in Epe gekomen, waar ik mij, als klassiek homeopaat bij een groep deskundigen met verschillende disciplines aangesloten heb. Daar ontmoette ik ook Coby van Duijn, die de Libento borstkolven heeft. Op haar advies ben ik na thuiskomst op deze borstkolf overgestapt. Er zijn altijd verschillen maar naar even uitproberen beviel deze borstkolf erg goed. Voor mij persoonlijk waren de bijgeleverde kussens voor in de schelp geen succes en zonder gaat het super goed.

Mijn tepels waren behoorlijk gevoelig tot pijnlijk voor de 1e 4 a 5 weken, waardoor aanleggen, mede doordat mijn meisje nogal klein was, bijna niet te doen was (ik/kind had geen spruw of tepelkloven). Dit blijkt een veelvoorkomend euvel te zijn in de beginperiode. Dus vooral deze 1e paar weken heb ik, bij bijna iedere voeding gekolfd. Ik ben heel erg blij met deze kolf hierdoor heb ik mijn melkproductie, zonder problemen blijvend kunnen stimuleren. En het belangrijkste, heeft mijn kleine meid vanaf de geboorte borstvoeding tot haar gekregen. Nu kolf ik in eigenlijk niet meer tussendoor maar biedt de kolf uitkomst als ik bijvoorbeeld op bijscholing ga, ik heb een grote handtas en daar past die gemakkelijk in.

Niet onbelangrijk is het gebruiksgemak van deze kolf. Zo loopt er automatisch een programma welke ik, ondanks dat mijn melk vlot toeschiet altijd keurig afdraai. Ideaal om rustig je borstvoeding op gang te laten komen en ik denk goed voor je tepelhof. Daarbij maakt het apparaat weinig geluid, iets waarover menig vriendin zich verbaasde.

Mijn wens om borstvoeding te geven is gelukt en is de kleine alweer bijna 11 weken. Het kolfapparaat van Libento heeft hier een enorme bijdrage aan geleverd. Ik denk dat het niet zou zijn gelukt, zonder een goede kolfmachine. Ik heb alle tijd genomen om te kolven en te leren aanleggen etc. Ik hoop dat met mij vele vrouwen die de wens hebben om borstvoeding te geven ook doorzetten en vooral de rust en de tijd nemen om dit te leren. En indien nodig ook een goede kolfmachine zoals die van Libento tot hun beschikking krijgen.

28-07-2014

Mascha Jansen, kersverse moeder en klassiek homeopaat voor mens & dier